In gesprek met: Henk van Ravenhorst, van CGU tot Partner bij De Brauw Blackstone Westbroek

Henk van Ravenhorst, partner bij De Brauw Blackstone Westbroek, herinnert zich zijn tijd op het Christelijk Gymnasium Utrecht (CGU) met grote waardering. Afgestudeerd in 2001, beschouwt hij de jaren op het CGU, waar ook zijn opa studeerde, als fundamenteel voor zijn professionele en persoonlijke ontwikkeling. Het bestuur sprak met hem om terug te blikken op zijn tijd aan het Christelijk Gymnasium.

Een bijzondere herinnering die Henk deelde over zijn schooljaren aan de Diaconessenstraat, was de toewijding van zijn docenten: “They cared.” Deze woorden beschrijven zijn ervaring met docenten zoals Adriaan Miltenburg en Fred Schouten tijdens bijvoorbeeld de Rome-reis, die een blijvende indruk op hem achterlieten. Daarnaast noemt hij de ontwikkeling van het kritische denkvermogen, naast het reguliere onderwijs, als een van de kernpunten die het CGU een unieke school maken.

Ondanks een familieachtergrond in de advocatuur en zijn aanvankelijke weerstand tegen het volgen van deze carrièrepad, koos Henk voor een profiel in natuur en techniek met de gedachte “hiermee kun je alles.” Deze brede benadering leidde hem uiteindelijk naar een combinatie van rechten en economie, waarna een stage bij De Brauw zijn pad naar de advocatuur definitief vormde.

Henk onderhoudt nog altijd hechte banden met mede-alumni; zo reisde hij zelfs het weekend na ons gesprek nog met enkelen van hen naar Valencia.

Voor huidige en voormalige studenten van het CGU is zijn carrière een inspirerend verhaal. Henk’s verhaal benadrukt het belang van een netwerk dat blijft ondersteunen en inspireren, ver voorbij de schooljaren.

Geïnspireerd door Henk’s verhaal? Verbind opnieuw met oud-klasgenoten en versterk onze vereniging. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe leden om ons netwerk te versterken. Aanmelden kan via de onderstaande link.

Lid worden? Klik hier.

Heb je een interessant verhaal te delen of een vraag, neem dan contact op met het bestuur via bestuur@cgu-alumni.nl.

Vergelijkbare berichten