Het bestuur

Louise Beuze – voorzitter

Nog niet heel lang geleden, in 2019, liep ik met mijn diploma in de hand het CGU-gebouw op de Koningsbergerstraat uit. Het was een symbolische afsluiting van een CGU-tijd die voor mij in het teken stond van een fijne, gezellige sfeer en veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Omdat ik de (dagelijkse) tripjes naar de MCD, levenslessen van Sandra Mooren en de okergele vloer van het atrium toch wel mis (die overigens nu wel overgeschilderd is…), leek het mij een mooie manier om het CGU verbonden te blijven door middel van de alumnivereniging. Ik hoop dan ook met mijn andere bestuursgenoten een vereniging op te richten die verder bouwt op de sfeer en waarden van het CGU.

Wim van der Kamp – penningmeester

Als import Amsterdammer doe ik (tegen een vergoeding) ontwikkelingswerk in Utrecht aan het prachtige CGU. Ik ben docent Economie / Management & Organisatie en gestart in schooljaar 2014-2015. Ik had wat vooroordelen over een categoraal Gymnasium, met in de publieke opinie verwende en over het paard getilde kinderen. Valt reuze mee, sterker nog, best goed volk! Eigenlijk heb ik de school, de leerlingen en ook collega’s allemaal in mijn hart gesloten. Al is het ook invechten in de gemeenschap. Albert-Kees Geljon (CGU coryfee en gepromoveerd in de klassieke talen hoek) zegt zelfs dat Economie typisch een ‘HBS-A vakje’ is, ik weet dat menig CGU’er nog opzoek naar de homo economicus. De alumni des te meer. Als bestuurder van deze vereniging wil ik graag faciliteren om elkaar te blijven ontmoeten, steek ik graag de draak, waak ik over de financiën en ben ik liaison naar het huidige CGU daar ik nog lesgeef. (Ja, statutair gezien mag het, bestuurder en docent zijn, als je maar contributie voldoet, pecunia non olet ;-))

Harm Buisman – secretaris

Ik heb in 2006 mijn diploma behaald aan het CGU. Bestuurslid zijn van deze Alumnivereniging is een -voor mij- logische voortzetting van wat ik op het CGU geleerd heb; namelijk dat als je een goed idee hebt je op het CGU (en bij de mensen van het CGU) ruimte en enthousiasme vindt om het idee om te zetten in concrete actie en resultaat. in mijn schooltijd waren dat o.a. de legendarische turbotrips naar Parijs met onze godsdienstdocent wijlen Douwe Werkman of de activiteiten van Ars et Amicitia met Ieke Mooij. Nu vond ik op de reünie in het najaar van 2022 enthousiaste mede-bestuursgenoten om deze vereniging op te richten. Samen gaan wij aan de slag om de band tussen (oud-)leerlingen, medewerkers en het CGU te blijven versterken!

Logo CGU Alumnivereniging