In gesprek met alumni: Henrieke Herber, van CGU tot Kinderboekauteur

Henrieke Herber, oud-leerling van het Christelijk Gymnasium Utrecht, brengt binnenkort “Nadia’s dag” uit, een kinderboek dat nieuwsgierigheid en verbeelding viert. Haar tijd op het CGU heeft niet alleen haar liefde voor taal en poëzie aangewakkerd maar ook blijvende vriendschappen gesmeed.

De reis van taalliefhebber naar kinderboekauteur is er een vol verrassende wendingen, zoals Henrieke Herber, die haar diploma in 1985 kreeg, maar al te goed weet. Haar aanstaande boek “Nadia’s dag” belooft kleuters en hun ouders mee te nemen op dagelijkse avonturen die zowel verbeelding als nieuwsgierigheid prikkelen. In dit sfeervolle en los te lezen voorleesboek beleeft Nadia allerlei avonturen met haar twee papa’s. Maar Henrieke’s verhaal begint veel eerder, in de gangen van het CGU, waar haar fascinatie voor taal en poëzie volgens haar tot bloei kwam.

Het bestuur sprak met haar en uit alles bleek dat dit nieuwe boek sporen draagt van haar tijd op het CGU. Zo is het boek opgedragen aan Frank Elderson, mede CGU-alumnus en beste vriend van haar overleden broer, Erik Herber, ook oud-gymnasiast. Deze verbindingen zijn blijvend, zo blijkt ook uit haar vriendschap met alumni zoals Petra de Koning en Karen Kruijthof, die de tekst op de achterkant van het boek proeflazen.

Nadia’s dag is vanaf 3 april te verkrijgen in de boekwinkel. Wil je dat Henrieke je boek signeert, mail haar dan op haherber@live.nl.

We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe leden om ons netwerk te versterken. Heb je een interessant verhaal te delen of een vraag, neem dan contact op met het bestuur via bestuur@cgu-alumni.nl.

Vergelijkbare berichten