In gesprek met: Femke Zeedijk-Raeven, van CGU tot Tweede Kamerlid voor NSC

Femke Zeedijk-Raven, nu Tweede Kamerlid voor de NSC, kijkt met waardering terug op haar tijd bij het Christelijk Gymnasium Utrecht (CGU). Tijdens een recent gesprek met het bestuur deelde ze hoe haar ervaringen op de CGU haar hebben gevormd, waarbij ze de nadruk legde op de inhoudelijke uitdagingen en de respectvolle omgang die centraal stonden tijdens haar schooltijd.

Voorafgaand aan het gesprek met het bestuur nam Femke de tijd om in een klaslokaal op het Christelijk Gymnasium tussen de leerlingen te zitten en openlijk te discussiëren over politieke onderwerpen. Ze ontving kritische vragen van de leerlingen, iets waarover ze moest lachen en wat ze beschouwt als typerend voor het CGU: de moed om uitdagende vragen te stellen.

Na haar tijd op het CGU heeft Femke in haar carrière een divers scala aan functies bekleed. Bij KLM op de Treasury-afdeling hield ze zich bezig met valutatransacties, waar ze haar passie voor macro-economie verder ontwikkelde. Deze ervaringen versterkten haar analytische vaardigheden, die nu, in haar politieke carrière, van waarde blijken. Ze vervolgde haar loopbaan bij Rabobank en ASML, waar ze werkte aan kredietrisicomodellen en strategische beslissingen van de directie ondersteunde, voordat ze haar stap naar de politiek zette.

In de Tweede Kamer probeert Femke deze vaardigheden vast te houden: inhoudelijk met cijfers debatteren, dat vindt ze leuk en belangrijk. Aan de andere kant is ze onder de indruk van de kunst van het politieke debat, iets waarin ze nog kan groeien, vindt ze zelf.

Haar advies voor een ambitieuze leerling in de klas was dan ook net wat anders dan haar eigen verhaal: “Ga vooral in de lokale politiek en denk mee.” “Zo maak je een verschil en kun je groeien.”

Geïnspireerd door Femke’s verhaal? Versterk ons netwerk door je aan te melden bij onze alumni vereniging. Bezoek onze website https://cgu-alumni.nl en meld je aan.

Vergelijkbare berichten